Tarptautinis seminaras „Civic participation and EU values. Make Europe shine!”

Mūsų centro anglų kalbos mokytoja metodininkė Rita Bernotienė 2024 m. balandžio 3–5 dienomis Sevilijoje, Ispanijoje dalyvavo programos „Erasmus+” tarptautiniame bendradarbiavimo seminare „Civic participation and EU values. Make Europe shine!”. Seminarą organizavo Ispanijos nacionalinė „Erasmus+” agentūra. Šio seminaro pagrindinis tikslas – suburti švietėjus iš įvairių organizacijų bendram Europos vertybių stiprinimui skatinant aktyvų piliečių dalyvavimą demokratiniame gyvenime. Seminare dalyvavo 150 įvairių švietimo sričių atstovų iš 22 šalių. Renginio metu dalyviams buvo suteiktos galimybės keistis gerąją praktika vykdant pilietiškumo iniciatyvas, užmegzti naujų kontaktų su panašius projektus vykdančiomis švietimo organizacijomis, pasirinkti naujų idėjų tiek projektams, tiek įvairių projektų rezultatų sklaidos įrankių panaudojimui programos „Erasmus+” veiklose.

Pirmąją seminaro dieną vyko plenarinės sesijos, mokslininkai, dėstytojai, studentai skaitė pranešimus, pristatė tyrimus ir apklausas apie tai, kas yra demokratija ir kaip svarbu įtraukti jaunimą į demokratinį ir pilietinį gyvenimą. Antrąją seminaro dieną vyko dirbtuvės šiomis temomis: 1) Microsoft įrankiai dalyvavimui ir vertybių skatinimui, 2) Žiniasklaidos ir informacijos raštingumas kritiniam mąstymui: socialinių tinklų naudojimas, 3) Įrankiai ir strategijos tapti Erasmus+ ambasadoriumi. Trečiąją dieną lankytasi dvikalbėje Sevilijos mokykloje Instituto de Educacion Secundaria, kur vykdomas vidurinis, profesinis bei suaugusiųjų mokymas. Diskusijos su mokyklos direktoriumi, mokytojais bei mokiniais apie mokymo/-si aktualijas, mokyklos bendruomenės įsitraukimą į demokratinį pilietinį gyvenimą, Erasmus+ projektus ir jų teikiamas galimybes bei naudą mokyklos bendruomenei. Vakare sudaryta galimybė pasiklausyti nepakartojamo Erasmus Orkestro. Erasmus Orkestras yra pirmasis ir unikalus orkestras, sudarytas iš Erasmus studentų, įkurtas pagal Erasmus+ Italijos nacionalinės agentūros – INDIRE, iniciatyvą 2017 m. Erasmus programos 30-mečiui.

Trys dienos darbo, refleksijų ir tarptautinio bendradarbiavimo Europos vertybių ir pilietiškumo temomis Sevilijoje – neįkainojama patirtis!

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, Erasmus+ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Anglų kalbos mokytoja Rita Bernotienė

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.