Žibintų skaptavimo laboratorija Švėkšnos Diemedžio ugdymo centre

Šiandien, spalio 22 dieną, 10 A ir B klasės mokiniai kartu su ikiprofesinio mokymo mokytoju Aurimu Liekiu, lankėsi Švėkšnos Diemedžio ugdymo centre, kur turėjome smagią galimybę ne tiks susipažinti su minėtos ugdymo įstaigos veikla, multisensorinės terapijos kambariais ir įvairių, teikiamų terapijų rūšimis, bet ir, dėka specialiosios pedagogės, Kornelijos Martinkienės, apžiūrėti Helovyno dekoracijomis išpuoštas erdves, kurios patraukė akį ir savo išradingumu. Tokios edukacinės erdvės inspiravo mokinius kurti, išskaptuoti originalių žibintų iš jau paruoštų moliūgų. Mums maloniai talkino bei aktyviai bendravo centro psichologė Asta Lukauskienė ir specialioji pedagogė Aistė Pielikienė.

Mokiniai analizavo vaizdinę medžiagą, rinkosi labiausiai patikusius  Helovyno motyvus. Vėliau juos, pieštukų pagalba, perkėlė ant skirtingų moliūgų ir peiliais išskaptavo kiaurymes. Kai kuriems, ši veikla buvo nauja ir netikėta, todėl kėlė ne tik susidomėjimą, bet ir motyvaciją kurti. Gaila, kad pritrūko laiko gilesniam pabendravimui, nes mūsų mokiniai su minėto centro vaikais ne tik keitėsi idėjomis, patirtimis, bet ir vieni kitiems padėjo spręsti iškilusias sudėtingesnes, technologines problemas.

Kūrybinės laboratorijos metu buvo sukurta apie 20 žibintų, kuriuos, grįždami, pakeliui, išdėliojome Švėkšnos miestelio parke, kur vakare, renginio metu, bus uždegtos žvakės ir žibintai maloniai džiugins lankytojų akis.

Džiaugiamės, kad galėjome ir mes prisidėti prie  socialinės akcijos, kuri vyksta jau ne vienerius metus ir sutraukia į miestelį turistų iš įvairių Lietuvos vietų, pasigrožėti šviesų instaliacijomis bei moliūgų skulptūrinėmis kompozicijomis. Esame dėkingi ir Diemedžio ugdymo centrui už puikų iš šiltą bendradarbiavimą.

Dailės mokytojas metodininkas Aurimas Liekis

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.