Kūryba „Kitu kampu“

Šiandien, Šilutės Hugo Šojaus dvare baigėsi savaitę trukęs kūrybinių improvizacijų ciklas „Muziejus kitu kampu“, kurį  remia Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė. Jame dalyvavo aštuoni  dalyviai, iš Šilutės meno mokyklos, Kintų ir Švėkšnos dailės klasių,  Kauno taikomosios dailės mokyklos bei Vainuto gimnazijos.  Jiems vadovaujami dailininkai Aurimas Liekis ir Vytautas Bliūdžius. Prie projekto, jau antrus iš eilės metus, prisijungė ir  Šilutės trečiojo amžiaus universiteto studentė Birutė Morkevičienė.

Šiemet tema buvo susijusi su tautosaka, kultūriniu paveldu bei pamokymais. Kūrybinių dirbtuvių metu, dalyviai sukūrė du monumentalius darbus: ąžuolinį suoliuką, kurį dekoravo improvizuotu Šilutės žemėlapiu, atvaizduodami žymius Šilutės miesto statinius bei gamtos motyvus. Darbas atliktas originalia pirografijos technika, išdeginant piešinį įkaitintais, specialiais įrankiais ant iš anksto paruoštų ąžuolinių gaminio detalių.

Grupė, vadovaujama dailininko Aurimo Liekio, sukūrė improvizuotą ruletę, kurią sudaro aštuonios dalys, iliustruojančios senovine lietuvininkų tarme parašytus pamokymus, susijusius su šio krašto tautosaka.

Kūrybinių improvizacijų metu, dalyviai lankė bei analizavo Hugo Šojaus dvaro ekspozicijas, tyrinėjo fonduose esančią istorinę medžiagą, aktyviai bendravo su restauracinių dirbtuvių darbuotojais bei muziejininkais. Įgytos žinios bei dalijimasis patirtimi praplėtė ne tik kultūrinį, meninį akiratį, bet ir suteikė galimybę labiau patyrinėti Mažosios Lietuvos istoriją, čia gyvenusių žmonių gyvenimo filosofiją ir mąstyseną, kuri „kitu kampu“ atsispindėjo čia susirinkusių menininkų kūriniuose.

Kūrybines improvizacijas galite pamatyti Šilutės Hugo Šojaus dvaro kiemelyje. Maloniai kviečiame apsilankyti!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.