Neformaliojo vaikų švietimo projektas „Profesijos kodas“

Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro jaunimo klasių mokiniai spalio 14 – gruodžio 4 dienomis dalyvavo neformaliojo vaikų švietimo projekte „Profesijos kodas“, kurio metu dalyvavo edukacinėse veiklose. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis profesijomis, įgavo žinių ir galėjo praktiškai jas išbandyti.

Spalio 14 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio bibliotekoje mokiniai dalyvavo interaktyvaus kambario žaidime „Grindopolis“. Mokiniai lipo ant lentos, vienas po kito rideno virtualų kauliuką ir tarsi gyvos figūrėlės interaktyviai keliavo po Šilutės kraštą bei atsakinėjo į klausimus, susijusius su mūsų krašto istorija. Šis žaidimas jiems suteikė daug žinių

Spalio 15 d. Žuvininkystės praktinio mokymo centre mokiniai susipažino su žuvų auginimo darbo teorija ir praktika, pažino žuvų rūšis, pamatė, kokiose sistemose auginamos žuvys.

Spalio 16 d. mokiniai lankėsi jojimo sporto klube „Lankupiai“, kur susipažino su žirgų auginimu, jų rūšimis, taip pat – kuo jos ypatingos. Edukacinės išvykos metu jaunimas buvo supažindintas su žirgų augintojų profesija, jos subtilybėmis. Taip pat mokiniai sužinojo daug įdomių dalykų apie žirgų treniravimą.

Spalio 20 d. aplankytas Tomo ir Almos Kazlauskų ūkis. Projekto dalyviai, viešėdami pas stambius ūkininkus, susipažino su įvairia bei modernia darbo technika, išgirdo, kaip auginami galvijai. Mokiniai buvo nustebinti modernios darbo technikos valdymu bei grūdinių kultūrų laikymu.

Spalio 23 d. Kintų Vydūno kultūros centre mokiniai pamatė kitokią darbo profesiją nei iki šiol aplankytose vietose. Ši edukacinė programa buvo daugiau susijusi su menu. Jaunimo klasių mokiniai galėjo gaminti vėtrungėles ir kitus meninius gaminius. Projekto dalyviams ši veikla labai paliko, sukėlė puikias emocijas.

Lapkričio 13 d. suplanuotos profesinio mokymo veiklos įgūdžių gilinimo dirbtuvės „Ką aš galiu?“ buvo perkeltos į virtualią erdvę, kada mokiniai iš namuose turimų produktų, įrankių ir įvairių medžiagų gamino įvairius gamininius ir pristatė ikiprofesinio mokymo mokytojams.

Projektas „Profesijos kodas“ buvo vykdomas nuo spalio 14 d., iki gruodžio 4 d., tačiau, paskelbus Lietuvoje karantiną (lapkričio 7 d.), nepavyko įgyvendinti dalies veiklų. Nenuvykome į Žemaičių krašto etnokultūros centrą, Švėkšnos tradicinių amatų centrą ir Senųjų kaimo tradicijų kultūros centrą.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.