Suaugusiųjų mokymosi savaitė subūrė pasidžiaugti pilnatve ir gyvenimo kokybe

Lapkričio 15-21 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 22-ąjį kartą kvietė švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius mėgautis gyvenimu ir mokymusi. Ši savaitė buvo skelbiama kaip suaugusiųjų mokymosi savaitė – tradiciškai padedanti atskleisti mokymosi džiaugsmą. Į suaugusiųjų mokymosi savaitės renginius kaip ir kasmet aktyviai kvietė ir Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centras, kasmet tuo pačiu metu suburiantis visus tuos, kurie nori mokytis visą gyvenimą, mėgaujasi šia galimybe ir įžvelgia prasmę. O būtent mokymasis, tobulėjimas – tai nuolatinis žmogaus galimybių ir talentų šaltinis, suteikiantis prasmę pilnatvei, kokybei, žmogaus būčiai.

Aktyviai prie suaugusiųjų mokymosi savaitės renginių prisidėjo Šilutės trečiojo amžiaus universiteto klausytojai. Net dvi išskirtinės išvykos į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką Šilutės TAU literatų sambūriui „Vėdrynas“ padovanojo ne tik platų bagažą žinių, bet ir daug malonių įspūdžių.

Pirmojoje viešnagėje senjorai žaidė interaktyvų žaidimą „Grindopolis 2.0“ ir atsakinėjo į klausimus apie Mažąją Lietuvą bei Šilutės kraštą. Jie taip ne tik pasitikrino žinias, bet ir sužinojo naujų faktų apie Pamario krašto kultūrą, istoriją, tradicijas ir papročius.

Antrame susitikime su miesto bibliotekininkais Šilutės TAU literatų komanda dalyvavo rajono bendruomenėms sukurtame ir pristatytame stalo žaidime „Keliauk ir pažink Šilutę“. Šis žaidimas kvietė daugiau sužinoti apie miesto istoriją, architektūrą, kultūros objektus, tradicijas, papročius, iškilias asmenybes, lankytinas vietas.

Dar vienas iš savaitės minėjimo akcentų buvo išskirtinė edukacinė kelionė į Kauną, kuris 2022 m. paskelbtas Europos kultūros sostine.

Senjorai Kaune aplankė senąsias pilis, ekskursijoje „Kauno senamiesčio paslaptys“ ir „Kauno tarpukario modernistinė architektūra“ sužinojo apie kovų su kryžiuočiais istoriją, neseniai pastatytos skulptūros „Laisvės karys“ (skulptorius A. Sakalauskas) atsiradimo peripetijas. Taip pat jie apsilankė Šv. Jurgio Kankinio prikeltoje lankymui bažnyčioje ir Kauno bernardinų vienuolyne. Pabuvojo ir prie Motiejaus Valančiaus, Jono Mačiulio Maironio paminklų, šviesių Kauno rotušės bokštų, aplankė Šv. Petro ir Šv. Povilo arkikatedros baziliką. Na, o visą Kauno panoramą Šilutės TAU klausytojai galėjo apžiūrėti iš Aleksote įrengtos apžvalgos aikštelės.

Ši išskirtinė Kaune diena besimokantiems visą gyvenimą senjorams – tik dalis visų išgyventų įspūdžių. Toliau jie lankėsi muziejuose, pietavo ir vaikščiojo Laisvės alėjoje. Išvažiuodami iš Kauno Šilutės TAU klausytojai sudalyvavo teatralizuotoje ekskursijoje su renesanso dama Raudondvario dvare.

Visi išvardinti renginiai – tai tik dalis suaugusiųjų mokymosi savaitės akcentų, kuriais gyveno tiek Šilutės TAU klausytojai, tiek visa Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymosi bendruomenė.

Skleisdami mokymosi visą gyvenimą idėją TAU senjorai išklausė paskaitos „Pozityvaus mąstymo galia“, kūrybinėse dirbtuvėse su dailės mokytoju Aurimu Liekiu gamino šventinius atvirlaiškius, o suaugusiųjų klasių mokiniai rašė rašinius tema „Gyveni – mokaisi, mokaisi – gyveni“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.