Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centre jaunimas mokosi verslumo

Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centras vykdo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „„Baristos plius“ neformalaus profesinio mokymo ir praktikų darbovietėje organizavimas ir pravedimas“.

Projektu siekėme įtraukti jaunimą (14-29 metų) į verslumo ugdymą. Visą vasarą 8 merginos iš įvairių Šilutės gimnazijų dalyvavo Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centre (toliau – Centre) organizuotuose mokymuose. Centre tam buvo įrengta mokomoji virtuvė su visa reikalinga įranga. Merginas mokė lektoriai, kurie turi sukūrę sėkmingus verslus. Baristos paslaptis atskleidė „Coffee 1“ baristų mokyklėlės įkūrėja Skaidrė Kirkaitė-Leonova.

Mokymuose dalyvės susipažino su kavos auginimo geografija, kavos keliu, kvapų ir skonių įvairove kavoje, kavos ragavimo technikomis, Espresso kavos samprata ir kt. Teoriją keitė praktiniai mokymai, buvo mokomasi gaminti įvairių rūšių kavą, dekoruoti įvairiais piešiniais, aptarnauti klientus, rengti projektus ir kt.

Antrajame etape merginos mokėsi gaminti desertus tinkančius prie kavos. Mokymai sekėsi puikiai, paruošti desertai (prancūziški pyragėliai, mini tortai ir kt.) ne tik džiugino akis, bet ir buvo labai skanūs.

Trečiuoju etapu buvo siekiama supažindinti projekto dalyves su sėkmingai vykdomais projektais Šilutės rajone. Vėliau merginos susipažino su verslumo pagrindais, mokėsi generuoti verslo idėjas ir rašyti projektus.

Projekto pabaigoje dalyvės atliko savanorišką praktiką, kurios metu pritaikė įgytas žinias ir gebėjimus.

Džiaugiamės, kad projektas prisideda prie jaunų žmonių verslumo ugdymo ir manome, kad tokie projektai leis jaunimui ateityje sėkmingai įsilieti į darbo rinką.

 
Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centre jaunimas mokosi verslumo

Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centras vykdo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „„Baristos plius“ neformalaus profesinio mokymo ir praktikų darbovietėje organizavimas ir pravedimas“. Projektu siekėme įtraukti jaunimą (14-29 metų) į verslumo ugdymą. Visą vasarą 8 merginos iš įvairių Šilutės gimnazijų dalyvavo Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centre (toliau – Centre) organizuotuose mokymuose. […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.