Kovo 11 – oji, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena

Šiemet Lietuva paminės 31 – ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines. Mūsų centro senjorai, dailės būrelio atstovai, taip pat prisiminė ir savo kūrybiniais darbais bandė įprasminti šią sukaktį. Būrelio dalyviai analizavo tautinę simboliką ir kūrė suvenyrus, skirtus šiai progai. Darbų apibendrinimo metu, buvo dalintasi mintimis: kas man yra laisvė?
„Girdime, kad laisvė  – tai daryti ką nori. Man laisvė yra sąmoninga galimybė pagal savo gebėjimus rinktis  gyvenimo kelią, kuriuo turi eiti siekdamas nusibrėžto tikslo. Žmogus laimingas, kai yra laisvas, gali išreikšti save.
Sovietmečio metais mes visada  laukėme Vasario 16 d.  ir  šventėme ją triukšmingai, be baimės, nes turėjome kaimynę, kuri gimė tą dieną ir dirbo partijos komitete sekretore. Teko susidurti ir su saugumu, nes mano klasiokas buvo nuteistas 3 metams už bandymą iškelti pasiūtas trispalves Lietuvos vėliavas.“ Savo mintimis pasidalino Irena Dapševičienė.
Liudvikas Raibys laisvę  supranta, kaip gyvenimą laisvoje,  demokratinėje  valstybėje,  sąjungoje (ar  palaikant  politinius, ekonominius  ir karinius ryšius) su  kitomis pasaulio  demokratinėmis valstybėmis.
Vidutei Rupšlauskienei  laisvė, tai – žmogaus ir visos tautos laimės bei gerovės šaltinis. Laisvė yra turtas, kurį reikia saugoti, puoselėti ir perduoti palikuonims. Galiu savarankiškai svarstyti ir rinktis, ką kalbėti, kur vykti ir ką veikti.
Teresė Šimkaitienė apie laisvę kalba, kaip apie galimybę laisvai reikšti savo mintis žodžiais ir darbais, kai vienas kitą vertina tolerantiškai, kai gali kur nori keliauti ,kai žmones šypsosi vienas kitam ir dangų matai skaistų ir žydrą…

       

 

       

 

       

 

Būrelio vadovas Aurimas Liekis

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.